PADDLA MED KALMAR KANOTKLUBB: EN GUIDE

NYBÖRJARE?

Prova-på paddling – Är kajakpaddling något för mig?
Har du aldrig paddlat kajak förut och är osäker på om kajakpaddling är något för dig? Då är denna aktivitet perfekt för dig som vill prova paddling för första gången utan att behöva bli medlem! Paddling sker i havskajaker. Datum annonseras på hemsidan och i vår kalender samt på Facebook.

Grundkurs – För nybörjaren som vet att han/hon vill fortsätta
På grundkursen lär vi oss paddla kajak och fördjupar oss något mer i grundläggande kunskaper jämfört med ett prova-på-tillfälle. Om du redan från början vet att du vill lära dig paddla kajak och gå vidare i din utveckling så passar det bra att börja här direkt istället (prova-på-tillfällena är alltså inget måste). Den kräver medlemskap i föreningen. Paddlingen sker i havskajak, men andra typer av kajaker omnämns.
Om du istället valt att bli medlem efter att ha deltagit på ett/flera prova-på-tillfällen så är fortfarande denna kurs bra att gå!

Datum annonseras på hemsidan och i vår kalender samt på Facebook.

Myspaddling – Pilotprojekt 2024
Myspaddling passar dig som tycker om stillheten som kajakpaddling innebär men inte är intresserad av att paddla när det regnar, blåser eller vara ute på öppet vatten. Myspaddlingen är stillsam naturupplevelse under behagliga förutsättningar helt enkelt. Kanske passar detta även dig som nyligen börjat och ännu inte byggt upp ditt förtroende för att ta dig an en mer äventyrlig form av paddling. Självklart är även vana paddlare välkomna! Har hittills hållits tre gånger i år, vi återkommer om fler tillfällen planeras att genomföras.

FÖR DIG SOM MEDLEM MED PADDELVANA

Onsdagspaddling = Medlemspaddling
För dig som har gått grundkursen och vill pröva vingarna tillsammans med andra medlemmar med olika paddelerfarenhet så arrangeras paddlingar i havskajak på onsdagskvällar. Dessa paddlingar kan vara utan namngiven ledare och då går gruppen samman och ser till varandra. Ibland finns en ledare och då kan det vara ett särskilt tema på paddlingen. För mer info vg se vår kalender.

Säkerhetskurs
Har du provat paddla och vill lära dig mer och få tillgång till klubbens olika aktiviteter så är säkerhetskursen något för dig. Kursen handlar om säkerhet till havs och vi tränar bl.a. på manövrering, självräddning och kamraträddning. I och med denna kurs + ett utfärdstillfälle kan man som medlem därefter teckna kajakavtal vilket gör att man på egen hand får låna klubbens gemensamma kajaker.

Teknikkurser, Workshops, Föreläsningar och övriga sporadiska kvällspaddlingar
Dessa arrangeras av några av våra medlemmar lite efter tycke och smak och annonseras efterhand som inspirationen slår till i kalendern och på Facebook.

Turer och utfärder
För dig som har hunnit delta i grundkursen, paddlat några medlemspaddlingar och nu vill pröva vingarna ytterligare så arrangerar föreningen ett antal turer och utfärder i havskajaker. Det kan vara alltifrån kvällspaddlingar, till dagsturer och övernattningsturer. Gå gärna säkerhetskursen för att vara väl rustad för utfärder, men det finns inget sådant krav för att få delta (om det inte specifikt anges för just den turen). För information och datum och destinationer kika in kalendern

Motionsgruppen
För dig med tidigare paddelvana dvs ”självgående” i din kajakhantering och paddling. Motionsgruppen är för dig som riktar sig till vuxna i föreningen som önskar få jobba mer aktivt med puls och styrka i kajaken! Vi paddlar med motionskajaker och vingpaddlar och tränar distans, intervaller inriktat på tröskel-/mjölksyraträning etc. Denna grupp startas upp för första gången sommaren 2020. Första uppstartshelgen är fullbokad men fler arrangeras vid intresse, medlemskap och anmälan krävs. 

Surfskipaddling
Surfski är som havskajakens svar på racingkajak. Den är byggd för fart, öppet hav och för att fånga och surfa på vågor. Surfskigruppen träffas varje måndag unders säsongen för att träna tillsammans. För mer information om prova-på mm se Surfskisektionens sida.

SUP – Stand Up Padle
Under sommaren 2020 startar föreningen upp en ny sektion i form av SUP. Vi börjar med prova-på-tillfällen för kanotklubbens medlemmar. Det planeras för en fast träningsdag i veckan. Fram till dess annonserar klubbens SUP-sektion ut olika tillfällen för gemensam paddling via kanotklubbens Facebooksida. 

UTHYRNING

Canadensaruthyrning
Vill du hyra en egen canadensare och paddla en tur med familj och vänner på egen hand, ring och boka. För mer info vg se Canadensaruthyrning.

Tyvärr har vi ingen uthyrning av kajaker.

GUIDE: PADDLA MED KALMAR KANOTKLUBB
Här kan du läsa om våra olika sektioner och aktiviteter och vad som passar dig beroende på dina tidigare paddelerfarenheter.

EVENEMANGSKALENDER

« juli 2024 » loading...
M T O T F L S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
lör 20

Övernattningstur i Torhamn och Blekinge Skärgård

20 juli, kl 09:3021 juli, kl 17:00
ons 24

Onsdagspaddling

24 juli, kl 18:0020:30

KOMMANDE EVENEMANG

lör 20

Övernattningstur i Torhamn och Blekinge Skärgård

20 juli, kl 09:3021 juli, kl 17:00
ons 24

Onsdagspaddling

24 juli, kl 18:0020:30
ons 31

Onsdagspaddling

31 juli, kl 18:0020:30
aug 07

Onsdagspaddling

7 augusti, kl 18:0020:30

SENASTE NYHETERNA

Partners

Svenska Kanotförbundet
Säker & Trygg Förening
Ullmax
Godkänd Kanotcentral
KALMAR KANOTKLUBB | ÄNGÖLEDEN 10 | 39236 KALMAR | TEL: 0480-14977

© COPYRIGHT