Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Teknikkurs steg 1

16 juni, 2020, kl 18:00 - 19:30

|Återkommande Evenemang (Se alla)

One event on 9 juni, 2020 at 18:00

One event on 16 juni, 2020 at 18:00

Endast för medlemmar

En teknikkurs för våra medlemmar som har paddlat lite innan exv varit med på 3-5 onsdagspaddlingar eller liknande under förra sommaren. Med andra ord er medlemmar som är nybörjare men som har paddlat och kanske känner att tekniken inte riktigt sitter.


Bakgrund

Jag heter Stefan Gustavsson och har paddlat i klubben några år. Ibland är jag med som ledare på någon onsdagstur och ibland tar jag med paddlare ut på någon dagstur. Denna sommar tänker jag att jag ska hålla i några korta kurser och först ut blir det en teknikkurs för nybörjare. Sedan blir det nog några turer också framåt sommaren och kanske blir det mörkerpaddlingar framåt hösten som det blev förra året.

Mål

Min plan är att ni ska få träna på en grundläggande teknik som gör att ni vill hänga med ut på dagsturer under sommaren. Målet är inte att ni ska bli snabbpaddlare utan mer uthålliga och att ni lättare kan manövrera er kajak. Jag kommer inte att säga hur ni ska paddla utan mer ger er tips på saker att prova, sedan är det ni som genom fortsätt träning utvecklar er egna paddelstil.

Innehåll

Vi kommer att fokusera på att paddla framåt och att kunna manövrera kajaken. Saker vi kommer att prata om och öva på är till exempel grundläggande paddeltag, olika styrtag, kantning, hur man bör sitta i kajaken, fotstöd, skädda och hur vinden kan påverka paddlingen.

För vilka

Tanken är att denna teknikkurs ska vara för er som har paddlat lite innan, kanske varit med på 3-5 onsdagspaddlingar eller liknande under förra sommaren. Så jag vänder mig till er som är nybörjare men som har paddlat och kanske känner att tekniken inte riktigt sitter.

Tid och plats

Kursen består av tre tisdagar: 2/6, 9/6 och 16/6 mellan 18:00 och 19:30. Ni kommer ned till kanotklubben lite innan så att ni har valt kajak och är klara att lägga i 18:00. Vi kommer sedan att röra oss i vattnet utanför kanotklubben och i dess närhet.

Att ta med

Ett komplett ombyte med kläder är ett måste att ta med sig. När man över teknik kan det hända att man trillar i även om det inte ingår i denna kurs. Sedan är det bra att ha med sig ett gott humör och en vilja att prova nya saker.

Anmälan och frågor

Om ni tycker att detta verkar kul och vill vara med så skickar ni ett mail till mig på stefan@drag.nu, alltså inte till mailen som anges i blå rutan nedanför. Jag tänker att 5-6 paddlare kan vara en lagom liten grupp, så är ni fler än så blir det de första som kommer med. Har ni frågor så är det bara att skriva en rad eller två till mig.

Naturligtvis ska vi visa varandra extra hänsyn nu i dessa tider och inte träffas om vi är sjuka och när vi väl ses så tänker vi oss extra noga för.

Detaljer

Datum:
16 juni, 2020
Tid:
18:00 - 19:30
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , , ,

Arrangör

Havskajakgruppen
E-post:
havskajak@kalmarkanotklubb.se

Plats

Kalmar Kanotklubb
Ängöleden 10
Kalmar, 39236 Sverige
+ Google Map
Telefon:
0480-149 77
Webbplats:
http://ww.kalmarkanotklubb.se

Partners

Svenska Kanotförbundet
Säker & Trygg Förening
Ullmax
Godkänd Kanotcentral
KALMAR KANOTKLUBB | ÄNGÖLEDEN 10 | 39236 KALMAR | TEL: 0480-14977

© COPYRIGHT