Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Surfskiträning

17 juli, 2023, kl 17:30 - 19:30

|Återkommande Evenemang (Se alla)

Ett evenemang var 1 vecka/veckor som börjar 17:30 på måndag, upprepas till 30 september, 2023

Endast för medlemmar
Tidigare vana av paddling

Surfskipaddling går ut på att fånga vågor och surfa på dem. När man börjar få kläm på tekniken så kan man komma upp i hastigheter om 15-20 km/h i bra vågor. Kalmarsund bjuder ofta på bra surfförhållanden och i de fall det är ont om vågor kan man träna lika bra på stilla vatten i dessa kajaker.


Vi tränar varje helgfri måndag kl 17.30 till ca 19.30. Det finns kajaker för både nybörjaren och den rutinerade. Kanotklubben har investerat i några surfskis som man kan låna. Denna träning är avsedd för dig som har paddlat tidigare och känner dig trygg i paddlingen.

Träningsupplägg

Eget ansvar gäller vid träningen och reentry ska fungera obehindrat. Träningen planeras efter förutsättningar för dagen som väder och vind. Vi utgår från vilka som är med och deras erfarenhet och möjligheter. Tänk på ”kläder efter väder”!

Vi planerar att det alltid ska finnas en eller flera ledare vid träningstillfället. Om det saknas ledare är det varje deltagares ansvar att träningen sker på ett säkert sätt. Det är viktigt att vara tydlig med om det känns otäckt, obekvämt eller att man blir trött när vi paddlar i öppet hav och i vågor. Här ska den mer erfarna paddlaren ta detta med full respekt och planera om turen för allas
säkerhet.

Kontakt

Om Du är intresserad av att prova på surfski eller delta i gruppen, vänligen kontakta Surfskigruppen (Eva Egnell) nedan. Mer information om vår sektion kan läsas på länken här nedanför.

Detaljer

Datum:
17 juli, 2023
Tid:
17:30 - 19:30
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , ,

Arrangör

Surfskigruppen
E-post:
surfski@kalmarkanotklubb.se
Webbplats:
http://www.kalmarkanotklubb.se/surfskipaddling/

Plats

Kalmar Kanotklubb
Ängöleden 10
Kalmar, 39236 Sverige
+ Google Map
Telefon:
0480-149 77
Webbplats:
http://ww.kalmarkanotklubb.se

Partners

Svenska Kanotförbundet
Säker & Trygg Förening
Ullmax
Godkänd Kanotcentral
KALMAR KANOTKLUBB | ÄNGÖLEDEN 10 | 39236 KALMAR | TEL: 0480-14977

© COPYRIGHT